Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Телеком Албания" ще бъде продаден на Спас Русев за 50 млн. евро

| обновено на 18.01.19 в 12:11
Телеком Албания

Дъщерното дружество на “Дойче телеком” (Deutsche Telekom) в Гърция - OTE е сключило споразумение да продаде целия си дял в "Телеком Албания" на българската компания "Албания Телеком Инвест" АД на обща стойност 50 млн.евро, съобщават от гръцкия мобилен оператор OTE.

Компанията "Албания Телеком Инвест" АД се контролира от Спас Русев, който е основен акционер в българския телекомуникационен оператор "Виваком", както и от Елвин Гури - виден албански инвеститор, живял в България през последните 20 години.

Сделката е предмет на обичайни крайни условия, включително одобрение от компетентните местни органи и финансиране, като се очаква да бъде завършена през първата половина на 2019-а година.

Майкъл Цамас, който е председател и главен изпълнителен директор на ОТЕ посочи: "С продажбата на "Телеком Албания" се приключва една успешната инвестиция в Албания за групата ОТЕ. Това е стратегическо решение в контекста на предефинираните приоритети и планове за растеж на групата OTE, за да се създаде стойност за всички акционери и да се подкрепи устойчивото развитие на компанията".

Информация за тази сделка имаше в края на миналата година, когато албанският частен телевизионен канал "Топ Ченъл" съобщи, че собственикът на българската телекомуникационна компания "Виваком" Спас Русев е спечелил търга за покупката на "Телеком Албания", който до момента бе собственост на германския оператор “Дойче телеком” посредством неговото гръцко дъщерно дружество ОТЕ.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени