Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заплатите на кметовете на селата в община Дупница ще бъдат увеличени с до 100 лева

Село Самораново
Снимка: Кирил Фалин, БНР

Заплатите на кметовете на селата в община Дупница ще бъдат увеличени с до 100 лева, обявиха от администрацията. Увеличение ще има и за кметовете в община Кюстендил. 

Кметовете на 6-те най-големи села Яхиново, Крайници, Самораново, Бистрица, Джерман и Червен брег ще вземат по 860 вместо по 810 лева месечно досега. По 100 лева повече към досегашните си възнаграждения ще прибавят и кметовете на Баланово, Дяково, Пиперево, Палатово и Тополница. Те ще се разписват срещу 810 лева на месец. Ще има и увеличение за кметските наместници, те ще получават над минималната работна заплата от 560 лева. За сравнение средната брутна заплата за общинската администрация е 600 лева.

Увеличение до 80 лв. към брутното си възнаграждение, в зависимост от това което работят и на какъв пост са, ще получат през 2019 година и служителите в общинска администрация и общинските предприятия в Кюстендил. Увеличението ще достигне дори и до 100 лв. за кметовете на малките населени места. "Каквото позволява бюджетът, сме се погрижили за всеки”, каза на общественото обсъждане на Бюджет 2019 г кметът на Кюстендил Петър Паунов.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени