Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов отправи остри критики към политическия актив на ГЕРБ

ГЕРБ проведе Национална предизборна среща

| обновено на 20.01.19 в 14:21
4
Бойко Борисов по време на Националната среща на ГЕРБ.
Снимка: БГНЕС

С призиви за максимална мобилизация на предстоящите избори и за битка с популизма на опозиционните сили започна Националната предизборна среща на партия ГЕРБ. Във форума участват над 2000 души от политическия актив на партията, начело с лидера и премиер Бойко Борисов. Той отправи остри критики към политическия актив на партията, като ги обвини в липса на ангажираност към хората по места и в пасивност пред опозиционните критики.

По време на продължилата повече от 40 минути реч Борисов призна, че подкрепата на ГЕРБ намалява и обърна особено внимание на съпартийците си да внимават да не се допусне ГЕРБ да се превърне в елитарна партия.

"И вие, ако не си вземете мерки да си прочистите къщичките по места, рано или късно това ще избие, дали в суджук, дали в нещо друго и то ще падне върху партията и върху нас. Хората искат справедливост, хората не обичат елитарни партии, елитарни хора. Ние всяка душа, всеки човек трябва да го чуем, това, ако не ви светне червена лампичка, аз ще ви светна синя".

По време на речта си Борисов защити преговорите със Съединените щати за придобиването на изтребителите Ф-16:

"Все едно да ви трябва автобус, а да купиш такси и после да искаш това такси да прекара толкова хора, колкото автобусът - няма как да стане. И затова ние казахме, трябва да се вземе политическо, геостратегическо, на базата на нашето партньорство в НАТО, на нашите съседи - такава машина, която да може да се бие и да победи, а не само да си кръжим, да си правим полисинг. И то пак не сме го решили. Парламентът ни е дал право да преговаряме за най-доброто".

Заместник-председателят на формацията Цветан Цветанов заяви, че предстоящите евроизбори ще бъдат тест за управлението на ГЕРБ:

"Тази година няма лято, тази година за нас е време за стабилност на България, за ГЕРБ, втори в изборна надпревара, това е резултат, който не трябва да го чува никой на национално ниво. Всеки един работи само и единствено за първото място".

Другите двама заместници на лидера на ГЕРБ - Димитър Николов и Йорданка Фандъкова, също определиха предстоящия евровот като изключително важен. Фандъкова обърна внимание, че най-големият противник на ГЕРБ ще са фалшивите новини:

"Те се повтарят вече не само от анонимните тролове. Те се коментират от представители на политическите партии и дори от политически лидери. Това показва безсилие и безидейност".

Димитър Николов от своя страна коментира:

"Жребият е хвърлен - казал Гай Юлий Цезар на брега на река Рубикон, повеждайки своите войници към успешна победа. Жребият е хвърлен за всички нас, скъпи мои приятели, начело с нашия успешен премиер, със скоростта на Ф-16 блок - до нова победа".

ГЕРБ ще определи критериите за кандидатите за евродепутати, които могат да бъдат номинирани до 20 февруари. Ще бъде обявена и инициативата за провеждане на Национален граждански диалог по основни секторни политики във всичките 29 области на страната.

Гражданският диалог е под мотото “Европа в нашия дом“ и ще се проведе в периода от февруари до април.

ГЕРБ вече проведе първите заседания на Предизборния си щаб, който отново утвърди за негов ръководител Цветан Цветанов.

Едни от задачите, които се поставят на местните структури на ГЕРБ по време на Националната предизборна среща, са преглед на активните членове на партията, обучение на хора, които да влязат в районните и секционни избирателни комисии и популяризиране на постиженията на ГЕРБ по места.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия