Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Американка със сензационен успех в Австралия

Анжелик Кербер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Непоставената американка Даниел Колинс победи с 6:0 и 6:2 шампионката от откритото първенство на Австралия по тенис за 2016-а година Анжелик Кербер, с което се класира на четвъртфиналите в Мелбърн.

25-годишната Колинс не бе печелила мач в предните си участия на турнири от Големия шлем, но днес изпрати 29 печеливши удара срещу поставената под номер 2 германка и сложи край на мача за по-малко от един час.

"Може и да не съм печелила мач от Големия шлем преди, но това ще се случва все по-често.

Когато бях колежанка, треньорите ми казваха да вярвам в себе си. Поздравявам ги, защото те ми помогнаха много, а за мен остана само да си върша работата", заяви тя.

Колинс, 35-а в световната ранглиста, спечели първия сет в рамките на 20 минути, след като стигна до три пробива и Кербер й помогна с цели пет двойни грешки.

Последва размяна на пробиви в началото на втория сет, но Колинс спечели нов бърз брейк със свиреп удар на бекхенд за 4:2 и в крайна сметка американката сложи край на мача след 56 минути игра.

Ашли Барти стигна до пълен обрат от сет изоставане и спечели с 4:6, 6:1, 6:4 срещу бившата лидерка в световната ранглиста Мария Шарапова, с което стана първата австралийка на четвъртфиналите в Мелбърн за последните десет години.

22-годишната тенисистка бе подкрепяна от хиляди фенове, премиера Скот Морисън и легендата Род Лейвър, но не разочарова никого от звездното присъствие на трибуните.

Тя спечели четвъртото разиграване за мача, който продължи два часа и 22 минути.

"За тези моменти тренираме. Миналата година си поставих именно тази цел, така че следващата стъпка вече е направена.

Радвам се, че това се случи точно в Австралия", каза Барти, която преследва първа титла за домакините от тази на Крис О'Нийл през 1978-а година.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени