Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Ани Петрова, БНР

"100 хил. вече са болни от грип". Това е съобщил в телевизионно интервю директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев, цитиран от 24 часа. По думите му пикът на грипната епидемия у нас все още не е достигнат и той се очаква следващата или по-следващата седмица. Миналата година по това време броят на заразените е варирал между 200 и 400 хиляди на седмица. "Повече ще боледуват млади и хора в трудоспособна възраст", уточнява проф. Кантарджиев.

"592 лекарства за тежки болести, покривани от НЗОК,  са на път да изчезнат от аптеките", съобщава Монитор . Причината е, че Касата възнамерява да ореже двата лева за обработка на всеки от протоколите и рецептите за тях, които в момента им превежда. Очаква се предложението за това орязване да бъде разгледано на заседанието на Надзорния съвет на НЗОК днес.

"Прокуратурата спаси Московски от съд за смъртта на детето му", пише в заглавие Сега. Изданието коментира, че "след 11 месеца еквилибристики прокуратурата е прекратила разследването срещу бившия транспортен министър. Инцидентът с моторната шейна, при който на 2 февруари м.г. загина 3-годишният му син, е случайност и Московски не носи отговорност за катастрофата.

"Двама шофьори на ден у нас минават на ток", информира вестник Труд. По данни на КАТ 1600 са регистрираните електрически автомобили у нас, като увеличението им за година е било с близо 70%.

"БСП уплаши ГЕРБ", пише Земя. Изданието обяснява, че на Националната  предизборна работна среща на ГЕРБ в столицата вчера, лидерът й и премиер на страната Бойко Борисов нахока партийния актив и призна, че социалистите настигат по рейтинд упралвяващите.

"Пропастта между бедни и богати расте", съобщава във водещата си публикация Дума. Богатството на 26 от милиардерите в света е равно на половината от парите, които притежава реално цялото човечество. Това е показателен пример за концентрацията на богатството в света, която се е увеличила и през 2018 година. Данните бяха изнесени от неправителствената организация "Оксфам" дни преди началото на Световния икономически форум в Давос, уточнява Дума.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени