Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александра Фейгин с нова кратка програма на ЕП по фигурно пързаляне с Минск

Александра Фейгин с нова кратка програма на ЕП по фигурно пързаляне с Минск
Снимка: 2018 World Junior Figure Skating Championships

Александра Фейгин ще представи нова кратка програма на европейското първенство по фигурно пързаляне, което ще се проведе от 24 до 27 януари в Минск (Беларус), това съобщи специално за БНР фигуристката.  Програмата е поставена през октомври от руски треньор в Русия и е по музика от филма „Списъкът на Шиндлер“. В нея Фейгин и нейният треньор Андрей Лутай залагат на комбинация – троен тулуп/ троен тулуп, ринтбергер и двоен аксел.

„Залагаме на стабилност и в двете програми. По-добре е да не рискуваме, защото сега трябва да си изградя рейтинг. Ще изпълня тези неща, които мога със затворени очи. Трябва да се страхувам от себе си, а не от конкуренцията“, сподели Саша.

Волната програма е поставена миналия сезон и е по музика от „Лешникотрошачката“.

„Мисля, че след европейското първенство ще ми я сменят. Два сезона, една и съща програма, вече е много“, допълни фигуристката и уточни:

„В този момент се чувствам доста подготвена. С голямо нетърпение очаквам да заминем. Това ще ми е първото европейско при жените, първото голямо състезание. Очаквам да мине много добре.“

Целта пред Александра е влизане в десетката, уточни личният й треньор Андрей Лутай.

„Аз мисля, че трябва задължително да попадне във финал. Като дебютант най-добрият резултат, който може да покаже е място в топ 10. Пируетите, които изпълнява са на максималното 4-то ниво, стъпките са на 3-то. Владее всички скове, включително и тройните. Разучаваме троен аксел, но трябва време – да го скочи, да го стабилизира и да го изпълни в програма. Тренираме и четворни, но и за тях за съжаление ни трябва още време“, разказа Лутай.

„Смятам, че подготовката ни беше много добра. Имахме няколко лагера, като единия беше в Швейцария. Мисля, че е в добра форма. Трябва да се представи максимално добре и да покаже всичко, което прави на тренировки“, завърши наставникът й.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени