Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От ГЕРБ поискаха кмет и 17 съветници в Асеновград наесен

Разказваме за отговорността на ГЕРБ от 21 януари да номинира евродепутати, да спечил вота през май и след това да се бори за гласовете на българите за местна власт - интервюто е с народния представител от Пловдив област д-р Христо Грудев. 

Той посочи, че е силно впечатлен от срещата в София, защото посланията са ясни и конкретни. 

Като член на ГЕРБ , аз съм и в управлението на местна структура на партията от 2007 година, г-н Бойко Борисов е от 2005 година в управлението, това е огромно натоварване, но също така ние имаме 96 000 члена, и това е сериозно представителство. Изискванията на хората стават все по-големи и по-големи. Ние бързо свикваме с хубавото и го приемаме като даденост, подчерта д-р Христо Грудев. 

Всеки трябва да си направи самоанализ и за мен това е основен акцент от срещата и посланията й, допълни още депутатът. 

Като програма максимум за Асеновград ние ще искаме ГЕРБ да има кмет и 17 общински съветници, заяви пред Радио Пловдив д-р Грудев. По думите му вече са направени анализите след загубата през 2015 година и сега вече имат реален шанс да станат победители в края на октомври и имат мобилизирана структура.

Стартират срещите ни за предлагане на кандидатури за кмет, но първо трябва да се справим с Евровота. От днес текат номинациите и ние - общинското ръководство в Асеновград ще се съберем на първа среща, обясни Грудев.

По повод на номинацията на Лиляна Павлова народният представител заяви, че тя се е справила блестящо с всички важни задачи по време на Българското европредседателство, ще има и други предложения, но това ще стане ясно в началото на февруари.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!