Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 26 януари

Със Зимен фест на Витоша отбелязваме Световния ден на снега

Снимка: sofia2018.bg
Поради изключително доброто представяне на София – като 4 години подготовка, като иновативност и събития в качествата си на европейска столица на спорта в кулминационната 2018 г., съответната международна асоциация даде право на града да запази титлата завинаги. Това се случва за пръв път в историята. Столичният кмет Йорданка Фандъкова е избрана за почетен председател за тази година, а общинският съвет подкрепи инициативата, увлякла толкова много хора.

Това разказаха в студиото на Радио София Дамян Диков – изпълнителен директор и Тодор Шабански – медиен координатор на „Витоша зимен фест“.

Традицията от няколко години ще бъде продължена. За 2019 г. под егидата на инициативата са предвидени 94 събития.

Една трета от събитията се провеждат на Витоша, независимо от сезона. Поредното потвърждение е тази събота – 26 януари, когато ще отбележим Световния ден на снега с четвъртото издание на Витоша зимен фест.

Глобалната инициатива се организира за осми път и обединява близо 500 празнични, спортни и забавни събитията в световноизвестни зимни центрове. Празникът е край хижа „Алеко“. Програмата предвижда множество демонстрации, състезания, забавни игри и викторини, ски, сноуборд, планинско колоездене – зимно спускане за време, както и спринтово ски-бягане.

Ако сте с кола, придвижете се до 11 ч., защото след този час няма да се пускат автомобили нагоре. Може да ползвате лифта или автобуси.
Откриването е в 10 часа, надпреварите започват в 12.
Можете да се запишете предварително за някоя от активностите, а това ще ви даде и ценови привилегии в ползването на лифта.

Чуйте повече подробности в разговора на Константин Лавсов с Дамян Диков и Тодор Шабански. Те разказват и за други предстоящи инициативи и събития през тази година – изложби, фестивали, софийския маратон, обиколката на Витоша, екстрийм феста в Княжеската градина, туристически поход и други.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна