Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новак Джокович за десети път сред най-добрите 8 в Мелбърн

Джокович спечели в 4 сета

Водачът в световната ранглиста Новак Джокович (Сърбия) се класира за десети път в кариерата си четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис.

Шесткратният шампион от Мелбърн Джокович елиминира поставения под номер 15 руснак Даниил Медведев с 6:4, 6:7(5), 6:2, 6:3 след малко повече от три часа и четвърт игра.

Белградчанинът можеше да затвори мача и в три сета, но във втората част пропиля аванс от 4:1 гейма, а след това допусна изоставане от 2:6 точки в тайбрека, което даде възможност на Медведев да изравни.

В ключов момент при 1:2 в третата част Джокович се измъкна от 0:40 при собственото си подаване, а след това взе и следващите четири гейма, за да поведе отново в резултата.

Медведев пропусна възможности за пробив във втория и в шестия гейм на третата част, а Джокович реализира брейк за 2:1, а след това затвори мача с нов пробив в края.

"Беше истинска битка, Даниил игра страхотен тенис, развил е много сервиса и бекхенда се си в последните месеци. Той се защитаваше отлично, представи се добре и на мрежата. Трудно беше да го преодолея. Опитвах най-различни неща, но за щастие успях да измъкна няколко ключови гейма при мой сервис от изоставаща позиция, а в същото време се възползвах от възможностите, когато се появиха", коментира Джокович, който допусна цели 50 непредизвикани грешки при 43 печеливши удари, но въпреки това триумфира.

На четвъртфиналите той ще играе срещу японеца Кей Нишикори, който обърна Пабло Кареньо-Буста (Испания) с 6:7(8), 4:6, 7:6(4), 6:4, 7:6(10-8).

"Кей е невероятен, надявах се другият тенисист да спечели, но...Играли сме на този корт няколко пъти, включително четвъртфинал преди години. Той е един от най-бързите тенисисти в Тура. Няма да бъде лесно", каза Джокович.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!