Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лора Ал-Ахмад и Георги Леков свириха в "Концерт за надежда"

Георги Леков и Лора Ал-Ахмад
Снимка: Концерт за надежда
"Концерт за надежда" е наречена поредицата, с която млади и утвърдени професионалисти подпомагат деца от Националното музикално училище "Любовир Пипков" в началото на техния творчески път. Инициатор на събитията е Сава Вутов - млад пианист, който от три години вече и преподава.

"Имаме прекрасна зала - защо да не я използваме за такива хубави цели! Аз самият, като съм бил малък, съм имал спонсори и благотворителни каузи, чрез които съм бил подпомаган. Може би най-естественото за мен, имайки предвид, че избрах да остана в България, е това да се опитам да връщам нещото, което ми е било дадено преди не чак толкова много време." - заявява Сава Вутов.

За четвъртия "Концерт за надежда" на 11 януари 2019 г. в България пристигнаха младите музикални надежди Лора Ал-Ахмад и Георги Леков. И двамата продължават обучението си в Ню Йорк. Възпитаници са на проф. Павлина Доковска в престижния колеж Mannes в Манхатън. Там в момента продължават в магистърски програми по пиано, а Лора учи и композиция. И двамата вече няколко пъти са свирили на камерната сцена в Карнеги хол. На Лора Ал-Ахмад предстои участие в цикъла "Български съкровища" през месец май.

След техния "Концерт за надежда" в НМУ "Любомир Пипков" са събрани над 1800 лв, с които ще бъдат подпомогнати ученици, желаещи да отидат на конкурси или майсторски класове.

Чуйте още интересни подробности в разговора с Лора Ал-Ахмад, Георги Леков и Сава Вутов - гости в предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени