Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шампионът и водачът в схемата отпаднаха на държавното

Васил Младенов е на полуфинал
Снимка: БФТ

Защитаващият титлата си Александър Донски и водачът в схемата Александър Лазов отпаднаха на четвъртфиналите на Държавното първенство по тенис в зала с награден фонд 3000 лева. 

Шампионът от последните два сезона и поставен под номер 4 Донски загуби от петия в схемата Габриел Донев с 3:6, 2:6 в зала "София".

Така за място на финала Донев ще се изправи срещу квалификанта Васил Кирков, който елиминира национала на България за Купа "Дейвис" Лазов със 7:6(1), 1:0 и отказване на миналогодишен вицешампион заради контузия.

Финалистът в надпреварата през 2016 година и номер 2 в схемата Александър Лазаров се класира за полуфиналите след категоричен успех над квалификанта Леонид Шайнгезихт с 6:2, 6:1.

Следващият съперник на софиянеца ще бъде квалификанта Васко Младенов.

Младенов, шампион на страната в зала през 2016 година и на открито през 2017 година, спечели срещу номер 3 Мартин Димитров с 6:3, 6:3.

Както е известно, освен паричните премии, достигналите до финала на тазгодишното Държавно първенство в зала ще получат "уайлд кард" за квалификациите на четвърто издание на турнира от сериите АТП 250 Sofia Open в началото на февруари.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени