Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Постоянен арест за мъжа, посегнал със самоделна сабя на полицай

Задържаният Николай Джамбазова пред съдебната зала.
Снимка: Стоян Радев

Мъжът, които посегна със самоделна сабя на полицай в Сливен и го заплаши с убийство и с палеж на дома му, остава за постоянно в ареста.

Инцидентът се разигра в събота при междусъседски скандал в ромската махала „Надежда“. 24-годишният криминално проявен Николай Джамбазов под въздействието на наркотици отправи заплахи и посегна със заострената метална шина към униформения служител. По-късно беше арестуван.

Днес нападателят твърдеше, че е използвал пригоденото като сабя желязо, за да се отбранява от съседите си, а не да нарани полицая:

„Не съм нападнал полицай, пак го потвърждавам. Самоотбрана бях, да се защитавам, защото лошите бяха пет човека с брадви и ме гонеха пред вратата ми. Полицай не съм нападнал“.

Прокурор Венета Добрева коментира въз основа на какво са му повдигнати обвинения и какво наказание е предвиденото в тези случаи.

„На лицето са повдигнати обвинения за извършени две престъпления от общ характер – хулиганство, извършено при условията на опасен рецидив, което е съпроводено със съпротива на органи на власт. И другото му обвинение е за отправена закана с убийство и закана с престъпление спрямо орган на властта. Предвиденото наказание е лишаване от свобода до шест години“.  

Определението на Районния съд в Сливен може да бъде обжалвано пред Окръжния съд.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!