Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиера на "Стигнахме ли вече? / Семеен пътеводител" в НДК


Излезе от печат книгата на "Стигнахме ли вече? / Семеен пътеводител"  от авторките от Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова, познати и като създатели на сайта "Майко мила!" Премиерата е тази вечер в литературен клуб „Перото“.

Белобрадова сподели за БНР, че са предложени 10 пътувания, а цените им са достъпни за всеки:

Основната причина да се появи тази книга беше фактът, че много родители около нас, включително и ние, когато дойде ваканция, не знаеха къде да заведат децата си.

„Маршрутите бяха избрани така, че да може да могат да бъдат достигнати с кола и да могат да осигурят едно прекрасно преживяване и за големи, и за малки през 2-3-4- или 5 дни. Маршрутите са разпределени и ви съветват да ходите на най-различни интересни места, комбинирани със различни събития“

Повечето маршрути са в България но има и такива в Гърция, Македония, Румъния и Сърбия. Трансилвания е много подходящо място за децата, но пътуването отнема около шест-седем, часа, допълни тя в предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“.

Авторките са „изпътували“ и десетте пътешествия през 2018-а и информацията за маршрутите, реторантите и събитията е максимално актуална. В началото на книгата има съвети какво да направите преди да тръгнете на път. Например е добре да проверите дали паспортите са сложени в колата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!