Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Началникът на "Икономическа полиция" в столичното 4-то РПУ и 4-ма полицаи са арестувани

Събирали такса "спокойствие" от дребни търговци

| обновено на 23.01.19 в 17:44
Снимка: БГНЕС



Общо петима полицаи са арестувани при акцията на дирекция "Вътрешна сигурност" към МВР в Четвърто РПУ в София. Задържаните са работили в сектор "Икономическа полиция", сред тях е и началникът на сектора.

Главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов обясни, че става въпрос за събирана такса "спокойствие" от търговци, които имат малки обекти в столичния квартал "Лозенец". Не е ясно от колко време е действала организираната престъпна група. Полицаите са били задържани на работните им места, научи "Хоризонт".

Главният секретар на МВР коментира:

"Колегите от СДВР и от "Вътрешна сигурност" работиха, доста усилия бяха положени, благодарен съм, че никъде не изтече информация и стигнахме до днешната реализация".

Заместник главният прокурор Иван Гешев допълни, че подобни акции ще се отразят изключително добре на правоохранителната система у нас:

"Тези проблеми трябва да бъдат вкарани в някакви здравословни рамки".

Към момента обаче не е ясно на колко от задържаните ще бъдат повдигнати обвинения.

Днес около 11 часа дирекция "Вътрешна сигурност" към МВР е влязла на проверка в 4-то РПУ, заедно с екипи на прокуратурата.

Дирекция "Вътрешна сигурност" е на подчинение на министъра на вътрешните работи и разследва случаи на неправомерни и престъпни действия на служители на МВР. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна