Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В началото на февруари представят нови мерки за контрол по ТЕЛК решенията

БЛС очаква доказателства на твърденията за неправомерно издадени решения на ТЕЛК

Снимка: БГНЕС

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев ще представи в началото на февруари нови мерки за контрол по издаването на решенията на ТЕЛК, съобщи заместникът му Жени Начева. Пред журналисти тя каза и че Министерството е готово с анализа на Наредбата за медицинската експертиза, която действа от август миналата година:

„В началото на февруари ще дадем допълнителна информация. Ще имаме нарочна среща по този въпрос. Министърът ще представи тези промени. Анализът сме го направили. Министърът обаче ще представи резултатите".

Председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров коментира, че твърденията за неправомерно издадени решения на ТЕЛК трябва да бъдат доказани: 

"Във веригата, когато един пациент се освидетелства, има много колеги. Има колега, който го изпраща, има колега, който му поставя диагнозата, има колеги, които работят в ТЕЛК. Така че аз се надявам, че компетентните органи ще си свършат работата. Не всички лекари са престъпници, защото в последните дни ние научаваме как лекарите, специално колегите от ТЕЛК, са убедени, че през тях се източва една огромна сума от пари. Очакваме да видим завършени следствени действия и осъдителни присъди".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна