Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започват обучения по предприемачество в Банкя, Нови Искър и Кюстендил

Снимка: Златина Йовкова

През следващия месец ще започнат безплатните обучения по предприемачество в градовете Банкя, Нови Искър и Кюстендил, които Фондация „Каузи“ провежда. Предстоят също в Благоевград и Гоце Делчев, като в момента проектът се реализира в София. Основната цел на поредицата от обучения е придобиване на знания, умения и опит у начинаещи предприемачи, с които те успешно да се реализират в пазарната икономика.

Дейностите на Фондация „Каузи“ са насочени към създаване на възможности на деца и младежи да се развиват пълноценно и да придобиват социални, творчески и професионални умения. Също към предприемачи, които да придобият качества, които да им бъдат полезни при позиционирането на трудовия пазар. Именно такъв е настоящият проект на фондация „Каузи“, който стартира през октомври миналата година. В момента се провежда вторият цикъл от безплатни обучения.

Обученията по отделните теми се водят от доказали се в сферата експерти, като се провеждат в Младежкия информационно-консултантски център „Каузи“, намиращ се в сградата на 90-о СОУ „Ген. Хосе де Сан Мартин“ в район „Люлин“. И макар фокусът на работа на фондацията да е най-вече към младежи от 15 до 29 г възраст, сегашният проект по предприемачество има изискването единствено участниците да са навършили 18 г, поясни координаторът Биляна Камбурова.

На особен интерес се радва младежката предприемаческа борса, която се провежда от няколко години, по време на която младите хора  се срещат с потенциални инвеститори.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна