Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Теодора Маркова: Надявам се на европейското да покрием норматив за СП

Теодора Маркова: Надявам се на европейското да покрием норматив за СП
Снимка: Личен архив

Теодора Маркова и Симон Дазе ще представят България на европейското първенство по фигурна пързаляне в Минск (Беларус) при танцовите двойки. Двамата живеят и тренират в Канада под ръководството на двукратните световни вицешампиони Мари Франс Дюбрей и Патрис Лозон.

„Страхотно е, че работим с Мари Франс Дюбрей и Патрис Лозон. Те имат толкова опит с такива страхотни двойки. Когато тренираме с тях ние също се мотивираме, защото те са толкова добри и работят страхотно. Ние гледаме от тях и се стараем да бъде като тях“, това заяви от Беларус Теодора Маркова специално за БНР.

„Кратката програма ние е доста удобна. Доста добре успяваме да я представим. Във волната за съжаление все нещо бъркаме, но в тренировките добре върви. Сега се чувстваме добре и се надяваме, че ще успеем да я изпълним, както на тренировките“, допълни Маркова.

„Целта ни е да се класираме за волната програма. Ако успеем ще имаме голям шанс да покрием норматив за участие на световното първенство през март“, завърши фигуристката ни.

Краткият танц при танцовите дуети на европейското първенство в Минск е в петък.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна