Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джокович увеличи преднината си в ранглистата, Осака оглави класацията при жените

Новак Джокович позира с титлата на фотосесия в Мелбърн.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В публикуваната днес световна ранглиста на тенисистите шампионът от Откритото първенство на Австралия Джокович увеличи преднината си и е вече с актив 10 955 точки. 

Финалистът Надал е втори с 8320, а Александер Зверев е с 6475 точки. Роджър Федерер изпадна от топ 5 и е вече шести.

Григор Димитров загуби три места и от днес е 24-и с 1610 точки. Първата ни ракета се появи в родния си град Хасково в събота. Димитров почива тази и следващата седмица (ако не поиска „уайлд кард“ за турнира в София). От 11 февруари той ще играе на АТР 500 състезанието в Ротердам, където БНР ще има пратеник.

В класацията „Пътят към Лондон“, в която се вземат резултатите от началото на годината, логично също води Ноле с 2090 точки. След него са Надал с 1200 и Стефанос Циципас със 765 точки. В това подреждане шампионът от финалите през 2017 година Димитров е на 17-а позиция с 225 точки.

При жените победителката от Мелбърн Наоми Осака оглави ранглистата и стана първата японка и изобщо азиатка, №1 в света. След нея са финалистката от Откритото първенство на Австралия Петра Квитова и бившата водачка Симона Халеп.

От българките най-напред е Виктория Томова, която се смъкна с осем места до №159. Елица Костова е 229-а, Сесил Каратанчева е 236-а, а Изабелла Шиникова прогресира с 15 позиции до №250. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна