Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

История с продължение за малки чудеса, които стоплят сърцето

"Фабрика за добро" сбъдва мечтите на 11-годишно момче от обезлюдяващо се село

2
11-годишният Вальо
Снимка: Мая Щърбанова

В края на миналата година в предаването "По първи петли" ви разказахме история, в която главен герой беше едно 11-годишно момче, което живее в отдалечено село до румънската граница - Поручик Кърджиево, община Крушари, заедно с още петнайсетина възрастни хора. Преди около половин година Вальо губи майка си и тъй като баща му също е болен, през повечето време живее в къщата на баба си и дядо си.

Със задачата да помогнат на Вальо, който живее в изключителна нищета и неподходящи за едно дете битови условия, се заемат добрите хора от фейсбук групата „Спаси севера“ и по-конкретно жена от Добрич на име Стоянка Маринова.

В предишния ни репортаж Стоянка разказа, че когато се запознава с Вальо, той не е имал раница за училище, не е имал тетрадки, химикалки и още много неща от първа необходимост. Впоследствие Вальо получи много коледни подаръци, за част от които дори не си е и мечтал, но получи и една огромна изненада - изкара новогодишните празници в дома на г-жа Маринова в Добрич. Така Вальо за първи път отиде на сладкарница, гледа филм на кино, яде пържола и се изкъпа в баня. На апела за помощ в групата „Спаси севера“ се отзовават много хора.

Какви са поредните изненади за Вальо - чуйте в репортажа на кореспондента на БНР Мая Щърбанова.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени