Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР Бургас взе Голямата награда за пътна безопасност за 2018-а

Директорът на БНР Бургас Кирил Костадинов.

БНР Бургас спечели Голямата награда за пътна безопасност за 2018 година на тържествена церемония в София. Отличието е в категория "Журналистически материали, публикации и предавания и медии, отразяващи проблемите на пътната безопасност".

Наградата бе връчена от един от организаторите Владимир Тодоров и Теодора Мудева, мис България 2019.

Отличието е за кампанията на бургаската медия за пътна безопасност, която продължава вече 6 месеца. С различните си послания БНР Бургас се стреми да има все по-малко инциденти на пътя. Лица на инициативата са били Орлин Павлов, Мери от Мери бойс бенд, автомобилните състезателки Гергана и Павлина Апостолови и много други обществени личности.

Най-мащабната кампания бе раздаването на водачи на стикерите "Спри! Дай път на пешеходец". Повече от 2000 автомобила носят посланието и призовават за толерантност към пресичащите на пешеходни пътеки.

"Наградата за БНР Бургас е много важна, защото без медиите нашите послания няма да достигнат до хората. Това морско радио е една от активните медии, които призовават за повече толерантност на пътя. Но БНР Бургас се отличава с отразяването на темата за пътна безопасност. Благодарности за това, което екипът прави за намаляването на жертвите от катастрофи". Това каза при връчването на наградата Владимир Тодоров.

"Горди сме, че местна радиостанция бе наградена за своята кампания. Сигурни сме, че посланията достигат до нашите слушатели. Фактът, че инцидентите с пешеходци намаляват, говори, че превантивните мерки дават ефект," заяви след награждаването директорът на БНР Бургас Кирил Костадинов.

Компаниите на БНР Бургас продължават и през следващия месец, когато радиото ще призове шофьорите да не сядат зад волана, употребили алкохол.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени