Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Надя Кожухарова помага на жертви на насилие да преодолеят психологическите травми

Снимка: личен архив

Надя Кожухарова от много години работи с жертви на насилие, включително жертви на трафик на хора, като им предоставя психологическа подкрепа. Чрез своята работата тя им помага да се справят с психичната травма и да възстановят контрола над живота си.

Като служител на Асоциация „Анимус“, която е част от "Ла Страда" (европейска мрежа от независими неправителствени организации), Надя координира дейности и проекти, финансирани от ЕС, които помагат жертвите на трафик да се възстановят. Тя подпомага защитата на гражданите, които са били подложени на насилие и злоупотреби.

Надя е част от мрежата от професионалисти, обединени от Европейския съюз и работещи заедно, за да осигурят безопасност и спокойствие за нас и нашите  близки.

Ежедневно ЕС подкрепя и свързва такива хора, подпомагайки трансгранично сътрудничество, за да могат да ни защитават. От полицейски служители до природозащитници, от спасителни екипи до работещите за защита на потребителите – Европейският съюз подпомага и героите сред нас в България.

Кампанията „ЕС - По-защитени заедно“, реализирана от Европейската комисия, представя историите на тези хора, които обвързват своята професия и своя живот с каузата „Европа“ и ценностите на ЕС.

Чуйте повече за историята на Надя Кожухарова в звуковия файл.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна