Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Месецът на иновациите: Innovation Explorer 2019

На 21-ви февруари в Sofia Event Center за пета година ще се проведе форумът за иновации - Innovation Explorer 2019 г.

2
Снимка: Innovation Starter

Ювал Ноа Харари е един от съвременните философи, които сякаш предизвикват статуквото на дисциплината, като изтупа прахта от нея и заговориха модерно. Той задава ключовия въпрос: “Към какво още ще се стреми човечеството? Ще се задоволим ли само да се наслаждаваме на успехите си, да предотвратяваме ключовите проблеми на миналото масов глад, епидемии и войни и да пазим екологичното равновесие?” Вероятно това е най-мъдрото решение, но човечеството надали ще го последва, казва той. “Хората рядко се задоволяват с онова, което имат. Обикновено човешкият ум реагира на постигнатото не с удовлетворение, а с копнеж за повече. Хората винаги търсят нещо по-добро, по-голямо, по-примамливо. След като човечеството притежава огромна нова мощ, а заплахата от глад, епидемии и войни най-сетне е отстранена, на какво ще се посветим? Какво учените, инвеститорите, банкерите и президентите ще правят по цял ден? Стихове ли ще пишат? Успехът ражда амбиция, затова постиженията от близкото минало днес подтикват човечеството да си постави още по-дръзки цели”.

А какъв е лимитът на тези цели ще питаме ние: топ-шпионинът на ЦРУ, Робърт Беър, илюзионистът, Butzi, награждаваният лекар и хуманист от Мериленд, Стивън Томас, креативният директор на BBC, Дан Рамсден, дизайнерката Мену Сингх от Станфорд, Елвин Гури, Кирил Петков, Морис Беканд, Ираван Хира, Родриго Олмедо, Анна-Рейес Менендес и мн. др. изтъкнати лектори, ще бъдат гости на форума на 21-ви февруари.

Дали наистина дневният ред на човечеството се е променил и лабораториите, технологиите, иновациите са по-важни от всичко друго? Ако хората бъдат автоматизирани и вече съществуват в свят без лично пространство, как ще оцелеят политическите системи?

Елате и разберете само на 21 февруари в Sofia Event Center.

Събитието се организира от Агенцията за иновации Innovation Starter и Капитал.

С генералната медийна подкрепа на Българско национално радио.

Генерални партньори на събитието са: UniCredit Bulbank, Kaufland България, Telenor България и Hewlett Packard Enterprise, operated by Selectium.

С подкрепата на SAP, Мicrosoft България, QuestersBMW България, Isobar, NESCAFE® Dolce Gusto, Evolution of dreamsTide, Coca-Cola и др.

Регистрация до изчерпване на билетите на: http://innovationexplorer.bg/


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна