Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Григоров с пълен европейски сезон - категория ERC3 Junior през 2019-а

Григор Григоров
Снимка: Личен архив

Автомобилният състезател Григор Григоров и неговият екип „Grigorov Racing Team – Enekod“ осъществи поредната цел по пътя към голяма сцена - участие в пълния сезон на FIA ERC в категория ERC3 Junior през 2019 година.

„Това е една мечта, която най-накрая се превърна в реалност. Огромно благодаря на всички хора, които са заставали зад мен и продължават да го правят. Без тях подобно нещо нямаше как да стане реалност“, това заяви специално за БНР талантливият ни пилот.

За нагигаторите:

„Въпросът с навигатора все още не е решен. Преговаряме с нашите предишни навигатори. В контакт сме  и с чужденци. Със сигурност бих искал да покорявам мечтите си с български флаг и с човек до мен, който да е българин“, допълни Григоров.

За кръговете и автомобила:

„Плановете са да караме пълен шампионат. Бюджетът ни е подсигурен. Автомобилът остава същия – нашето Пежо 208 R2, с което ще участваме в категория ERC3 Junior за млади пилоти до 27 години. В момента ние искаме да поставим основите, да се представим убедително. Тенденцията е да се развиваме. Дай боже един ден да спечелим подобна купа. ERC дава шанс на победителя да направи две състезания от техния шампионат в горната категория R5, където автомобилите са над 300 конски сили 4X4 задвижване. Това е шанс за представяне и в световния рали шампионат. Шампионатът през 2019 е от 8 кръга, но за ERC3 Junior са предвидени 6 от тях. Започваме с изключително сложното състезание – Азорски острови, което е на 2000 километра навътре в Атлантическия океан. След това отвиваме в средата на нищото – рали Канарски острови, асфалтово състезание“, сподели още талантливият ни състезател.

За механиците:

"Моята голяма мечта е да имам собствен екип. за островните състезания ще наемем автомобили, а за останалите  ще разчитаме на наши механици. Имаме и 5 варианта чужди отбори да ни обслужват, но ние правим всичко възможно българския флаг да е възможно на най-високото и екипажът ни да е 100 процента с българска националност“, завърши Григор Григоров.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!