Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кузманов и Андреев загубиха на двойки в София

Андреев и Кузманов
Снимка: БГНЕС

Българската двойка Адриан Андреев и Димитър Кузманов приключи участието си на тенис турнира в София, след като отпадна от миналогодишните шампиони от Холандия Робин Хаасе и Матве Миделкооп след загуба с 2:6, 2:6. Андреев и Кузманов отпаднаха и на сингъл, след като бяха надиграни съответно от Матю Ебдън и Хаасе.

„Загубихме, но трябва да сме доволни от представянето ни. Все пак за първи път играхме заедно, а нашите опоненти са значително по-опитни. Опитвах се да помагам на Адриан със съвети, но нямаше какво повече да направим", коментира Кузманов след срещата.

"Научих много от участието си в София тази година. Всички сме хора и всеки може да сгреши, ако бъде поставен под напрежение. Поставям си за цел през годината да стигна до полуфинали и финали във Фючърс турнирите, в които ще участвам. Ако мога да спечеля някой от тях ще бъде супер", каза 17-годишният Адриан Андреев.

В турнира на двойки продължават Александър Донски и Александър Лазаров, които се класираха без игра за четвъртфиналите. В следващия етап те играят утре с индийците Рохан Бопана и Дивиж Шаран.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна