Eмисия новини
от 09.00 часа

Стартира стипендиантска програма за ученици в неравностойно положение

Снимка: Архив

Фондация „Благотворител“ обяви поредното издание на стипендиантската си програма „Постигам по-висок успех“. Кандидатстването започва от днес. Пред БНР председателят на УС на Фондацията Пенка Лазарова обясни, че вече 14 години тази програма дава възможност на ученици в неравностойно положение да могат да докажат своите възможности и да бъдат поощрявани за това.
       

„Тази програма стимулира много младежи да полагат повече усилия в училище и да постигат по-висок успех. С повече от единица или две сме постигали повишаване на успеха при някои от учениците. С годините разширихме периметъра. Искаме да достигнем до повече млади хора не само в София, а и в страната“, посочи Лазарова в предаването „Преди всички“.

По думите й има интерес към програмата. Тя отчете обаче, че все по-малко ученици имат висок успех, над много добър 5. Важно е и присъствието на учениците в клас, затова се гледат и отсъствията на кандидатите, добави Лазарова. От кандидатите се изисква още есе. Тази година зададената тема е „Какво научавам от грешките си“. Друга част от кандидатстването е интервю с член на фондацията.

Срокът за кандидатстване е 22-ри февруари.

 
Цялото интервю чуйте от звуковия файл. 


Още от
Дубравка Угрешич

Алхимията на Дубравка Угрешич

публикувано на 23.10.19 в 13:04