Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очертават се съкращения на персонал в МБАЛ "Св. Мина" в Пловдив

Заплатите на медсестрите били по 800 лв., а не 600, както те казват, твърди заместник-кметът Розалин Петков

Засега е замразена процедурата по сливането на двете пловдивски болници „Св. Пантелеймон“ и „Св. Мина“, съобщи пред Радио Пловдив заместник-кметът Розалин Петков. Оказало се е, че новата структура е тромава и се налага пълно преструктуриране, обясни той.  

На въпрос дали при това положение ще има съкращения, Розалин Петков отговори: "оптимизация", но без да уточнява конкретна бройка. 

По думите му,  това се налага, за да не потънат и двете болници заедно и да не се прехвърля проблема "от болната глава на здравата". Това е така, защото в момента болница "Св. Панталеймон" е печеливша, докато "Св. Мина" е в тежко финансово състояние и трупа загуби. 

Четири медицински  сестри от различни отделения там са напуснали, каза още заместник-кметът, но подчерта, че това не застрашава нормалната работа на болницата. 

"Не е вярно, че заплатите на медсестрите в "Св. Мина" са по 600 лева, реално те са не по-малко от 800 лева", заяви още Розалин Петков. 

Тъй като болницата е общинска, градската управа ще разчита на силна държавна подкрепа за нейното оздравяване, каза Розалин Петков. 

Цялото интервю с Розалин Петков можете да чуете от звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна