Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 9 милиона чуждестранни туристи са посетили България през 2018

| обновено на 09.02.19 в 15:03
3
Снимка: БТА

Над 9 милиона чуждестранни туристи са посетили България през 2018 г. Това обяви министърът на туризма Николина Ангелкова на конференцията: "Естествено в България – 2019 година на вътрешния туризъм". Амбицията на министерството е страната ни да се превърне в целогодишна туристическа дестинация.

"За миналата година имахме също над 3 милиона и 750 000 българи, които са пренощували на територията на страната. Това е един ръст от 2,6 процента, който е много малък, но той е показателен, че ние вървим нагоре, защото това е с всяка една изминала година. Мотото на тази година е "Естествено в България. Година на вътрешния туризъм - 2019", за да можем с тази инициатива да насърчим малко познатите и интересни, прекрасни места в България", коментира Ангелкова.

Кампанията за популяризиране на вътрешния туризъм е под патронажа на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Министърът на младежка и спорта Красен Кралев подчерта:

"Спортът има изключително важен принос. Тези състезание, които организираме в България, да се говори с добро за България. Да покажем възможностите на културно-историческото си наследство".


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия