Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десетки къщи са продадени в Шишковци

3
Село Шишковци
Снимка: Кирил Фалин

Десетки къщи са продадени в кюстендилското село Шишковци, където над 30 години е живял и творил художникът Владимир Димитров-Майстора, каза кметът Климент Терзийски. Купувачите са много, но все по-малко имоти се предлагат за продан - къщите вече поскъпнали до 35 хил. лева, добави той.

Възрастен мъж обявил къщата си за продан тази седмица. Буквално за дни се явили купувачи и я капарирали, посочи кметът Терзийски. Цената на къщите варира.

„Които са на два етажа, на плочи, между 25 и 30 (хиляди лв. - б. р.), зависи от квадратурата. По-старите, които са без плочи до 20.  Тези, с които съм разговарял казват така, имам една сносна пенсия да живея, предпочитам да живея на село, по-спокойно, отколкото да бъда в София. Интересно е, че търсят къщи с дворове, поне 500 метра дворче да има“, обясни кметът на Шишковци.

В селото се коментира, че повечето от къщите напоследък се купуват от поклонници, които посещават манастира „Благовещение“ - светата обител отстои на няма и 10 километра от Шишковци.

„На населението казахме, че няма да им продаваме, защото мисля, че не са толкова порядъчни, нещо като някакво общество искат да правят“, поясни кметът Терзийски.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия