Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефан Тафров е победителят във вътрешните избори за кандидати за ЕП на "Да, България"

Стефан Тафров
Снимка: БГНЕС

Днес бяха обявени победителите от вътрешните електронни избори на движение „Да, България“. На тях бяха определени кандидатите на партията за евродепутати. Победител е Стефан Тафров, а резултатите бяха обявени от лидера на формацията Христо Иванов.

Сега обаче кандидатите на формацията трябва да се преборят за място в единната листа на обединението „Демократична България“, а след това ще има преговори за точното разпределение в листата.

За изкушените от политика първото място във вътрешните избори на „Да, България“ на Стефан Тафров не е изненада. От самото създаване на партията той е едно от знаковите ѝ лица, а в биографията му е записано, че е бивш посланик във Франция, Великобритания, Ирландия, Италия и Малта, бивш постоянен представител на страната в ООН, бил е и заместник-министър по външните работи в двете правителства на СДС и съветник по външната политика на президента Жельо Желев.

След него на вътрешните избори се нареждат журналистката, която живее в Лондон, Мария Спирова, Алина Добрева, анализатор в изследователския отдел на Европейския парламент, и бившият заместник-министър на отбраната Велизар Шаламанов.

Още подробности за вота чуйте в репортажа на Мария Филева в звуковия файл.  


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна