Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът на САЩ е в Ел Пасо, за да защити нуждата от стена по границата с Мексико

Американският президент Доналд Тръмп ще защити за пореден път нуждата от изграждане на стена по границата с Мексико. По време на митинг тази вечер в Ел Пасо, щата Тексас.

Това ще е първият митинг на президента Тръмп от ноември насам, който ще се случи в началото на ключова седмица за правителството - демократи и републиканци търсят компромис, за да избегнат още едно спиране във финансирането на федералните служби като имиграционната политика, в това число изграждането на стена, е в центъра на споровете.

Избирането на място за днешния митинг не е случайно. По-рано президентът заяви, че именно изграждането на бариера по границата е спряло престъпността в Ел Пасо, но според някои жители градът е бил спокоен и преди съществуването на заграждение.

Изявата на Тръмп ще бъде съпроводена от протест, в който ще се включи Бето О’ Роурк - един от потенциалните кандидати за президент на демократите.

Междувременно във Вашингтон преговорите между законодателите за предотвратяване на още едно прекъсване в работата на правителството са в застой. Според запознати освен въпросът за финансиране на стена проблематичен елемент е и предложение на демократите за лимит на арестите на нелегални имигранти във вътрешността на страната.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени