Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Андрей Ковачев е умерен оптимист, че случаят с отравянето на Гебрев ще бъде разкрит

Снимка: БГНЕС

Евродепутатът Андрей Ковачев изрази днес пред БНР умерен оптимизъм, че случаят с отравянето на оръжейния бизнесмен Емилиян Гебрев ще бъде разкрит. Вчера от прокуратурата обявиха, че преди 4 години Гебрев е бил отровен с инсектицид в дома си, както и по време на бизнес среща.

До нова проверка по случая се е стигнало заради предположения на самия бизнесмен, че срещу него е било използвано руското вещество "Новичок", както при отравянето на бившия шпионин Сергей Скрипал.

На въпрос на „Хоризонт“ не е ли обезпокоителен фактът, че случаят излиза наяве 4 години по-късно, Андрей Ковачев отговори:

"Разбира се, че е притеснителен, затова специалните служби трябва да дадат съответна информация на избраните представители в българското Народно събрание, а след това, разбира се, да бъде информирана и българската общественост каква е точно истината в момента, всички разсъждаваме по информация, която е непотвърдена, нямаме достатъчно ясни факти какво точно се е случило", каза Ковачев в интервю за "Хоризонт".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!