Eмисия новини
от 09.00 часа

Музикален дом виси над реката

6
Музикален дом - Разград
Снимка: Радио Шумен

Музикалният дом в Разград се нуждае от ремонт. В основата на сградата зеят дупки и част от зданието виси над коритото на река Бели Лом. Основите са здрави и няма опасност емблематичната сграда да се пропука или да падне. За да предотврати по-сериозни разрушения, от настоятелството на Народното читалище „Развитие“, което е собственик на Музикалния дом, разработват проект за укрепване основите на сградата, каза секретарят на читалището Любомир Илиев.

"Ангажирали сме архитекти от Велико Търново, които имат лиценз за работа със сгради паметници на културата. Те са направили идеен проект, който включва укрепване на сградата с една много естетична конструкция тип арки, както и с малка тераса, откъдето ще може да се види реката. Сградата ще бъде и измазана. В момента архитектите работят по този конструктивен проект", посочи той.

Към момента сградата на Музикалния дом в Разград не е опасна и се използва от формациите към Народно читалище „Развитие 1869“. Там се провеждат репетициите на хор „Железни струни“, провеждат се годишните и коледните продукции на възпитаниците на музикалната школа „Илия Бърнев“, допълни Илиев.


Галерия

Още от

Столична библиотека на 91 години

публикувано на 24.10.19 в 07:46