Eмисия новини
от 15.00 часа

Преглед на чуждестранния печат

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Македонските издания поставят акцент върху събитието по издигането на знамето на НАТО пред сградата на правителството.

Предвидено е в рамките на събитието министър-председателят на Македония Зоран Заев да направи специално обръщение, съобщава вестник „Независен“. Очаква се да присъстват представители на управляващите в Скопие, на щаба на НАТО в Македония и на посланици на страни-членки на Организацията на Северноатлантическия договор.

На следващото заседание правителството трябва да приеме план за действие за прилагане на конституционните промени, припомня изданието. 

Все по-малко вероятно е представителите на Белград и Прищина да поставят подписа си под всеобхватно споразумение за нормализиране на отношенията в рамките на мандата на сегашната европейска администрация, който изтича на 1 ноември. Но Западът не се отказва от поставянето на сроковете за постигане на договор, твърди „Вечерне новости“.

Китайската народна банка ще се придържа към политика на увеличаване на златно-валутните си резерви на фона на засилващата се нестабилност на световните пазари, съобщава вестник „Чайна дейли“. Според официалната статистика резервите от чуждестранна валута на китайската централна банка са се увеличили до над 3 трилиона долара през януари.


Още от