Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Частичното бедствено положение в село Момина Клисура удължено до 5 март

Снимка: БГНЕС

Частичното бедствено положение в беловското село Момина Клисура се удължава до 5 март. Комисия, назначена от областния управител на Пазарджик Стефан Мирев установи, че мостът над река Марица, който е единствената пътна връзка между двете части на селото, е опасен за преминаване.

Частичното бедствено положение бе обявено в началото на месеца. Заради компрометиране на съоръжението от тогава е забранено движението на хора и автомобили по него. Въпреки това, местните хора продължават ежедневно да минават през моста, тъй като това е единственият начин да напазаруват и да отидат на работа. 200 души се чувстват изолирани, тъй като не могат да ползват автомобилите си. При нужда, до семействата не може да достигне линейка и пожарна.

Проблемът е в устоите на съоръжението. В тях няма бетон и при всеки дъжд падат камъни, каза кметът на Белово Костадин Варев. Общината е входирала необходимите документи в Междуведомствената комисия по бедствия и аварии, за отпускането на средства в размер на 200 000 лева. До получаването на парите община Белово започва спешни ремонтни дейности със свои средства.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!