Eмисия новини
от 04.00 часа

Съд реши, че Наоми Кембъл не заслужава тлъст хонорар за поява на бал

Наоми Кембъл на Парижката седмица на модата през януари 2019 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският супермодел Наоми Кембъл може да ходи на бал, но не и срещу петцифрена сума - това гласи постановлението на съд в Германия, предаде БТА.

Кембъл украсява с присъствието си бал в операта „Земпер" в град Дрезден през 2015 г. По-късно нейният агент иска 55 930 евро за кратката ѝ поява на бляскавото събитие.

Сега върховният съд е постановил, че организаторите не дължат заплащане на Наоми Кембъл, която остава на бала едва няколко минути, получава награда и се оттегля, съобщи германската агенция ДПА.

Според местен вестник организаторите първоначално предложили на Кембъл 47 000 евро за четиричасово присъствие. Супермоделът обаче остава на бала едва 20 минути, заради което ѝ е предложена сумата от 25 000 евро. Но агентът ѝ поискал 55 930 евро.

Впоследствие местен съд постановява, че организаторите не трябва да плащат нито цент на звездата - решение, подкрепено и на сегашната инстанция.

От „Земпер“ отбелязват, че това е първият път в историята на операта, в който се стига до съд, както и че ще продължат и занапред да се отнасят със звездите с почтеност и справедливост.
Още от