Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

P.I.F. с акустичен лайв на Свети Валентин и театрален спектакъл на 27 февруари

Снимка: facebook.com/pifband
Почитателите на P.I.F. и фронтмена на групата – Димо Стоянов, този месец отново имат повод за радост и празнични преживявания.

На Свети Валентин в Литературен клуб „Перото“ групата ще сподели истории за любов и още нещо с феновете си.

Бутиковият акустичен лайв идва в отговор на множеството запитвания за ранен концерт на P.I.F - началото е в 20 ч. Бандата ще сподели с публиката си едно различно музикално преживяване извън голямата клубна сцена: камерно, но с много чиста и силна емоция. Отваряйки събитието за деца, P.I.F. искат да превърнат малкия си акустичен концерт в семейно забавление. 

Между всяка песен ще звучи разказ за създаването й, любопитни моменти от пътя на групата или лични истории. В сетлиста за влюбени на P.I.F. ще влязат обичани песни като „Невидимо дете“, „Цялото небе“, „Обещавам“, „Огън“, „Оставам тук“ и др.

Почти 2 седмици по-късно – на 27 февруари, Театър Азарян ще се превърне в „репетиционната“ на група P.I.F. Под режисурата на Мария Банова и с помощта на Иван Велков (китари), Христо Михалков (бас) и Мартин Профиров (барабани), Димо ще преведе публиката през различните етапи от живота си.

Представлението е изградено от шест монолога, в чиито теми всеки може да припознае част от себе си – за детството, самотата, славата, любовта и магията да си родител. Зад силния емоционален заряд и интелигентната самоирония в текста стоят усилията на Здрава Каменова и Димо. Органичната спойка между всяка от личните изповеди на артиста се случва с част от най-обичаните песни на P.I.F. като „Огън“ и „Оставам тук“.

В „Кой прибира сутрин звездите?“ разказът тече и с театър, и с музика, изкуствата, в които намирам центъра си. Разказвам живота си чрез театър, защото на сцената се чувствам като у дома си. Това е моята професия, това съм учил – да бъда ощастливител. Да създавам неща, които карат хората да се чувстват по-добре и им връщат усещането за нормалност, споделя Димо.

Чуйте още от самия Димо.
Записа го Катя Василева.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени