Eмисия новини
от 09.00 часа

RockSchool с програма за музикално образование, адаптирано за деца и младежи със зрителни проблеми

Боян Симеонов и Васил Спасов са сред финалистите в инициативата „Промяната“ на колегите от Нова телевизия и фондация Reach for Change България. Тя има за цел да подобри живота на децата в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да осъществят идеите си на практика.

Проектът, с който Боян и Васил от RockSchool кандидатстват за финансиране, е програма за музикално образование, адаптирано за деца и младежи със зрителни проблеми. Той акумулира много голяма подкрепа в социалната мрежа facebook и събра 57 748 гласа при онлайн гласуването. Предстои гласуването на журито на 13 февруари.

„Идеята дойде първо от нашата изконна мисия да правим музикалното образование по-достъпно. Ние вече даваме много уроци, имаме стипендии за деца в неравностойно положение, т.е. работим в тази посока. Имахме вече двама ученици по пеене, които са незрящи. Бащата на едното момиче – Петра, ни разказа колко ключово нещо е музиката за нея и какво й дава: за самочувствието, което тя придобива, и за начина, по който се приобщава към света. Замислихме се как можем да направим това да бъде по-масово“ сподели Боян Симеонов.

Чуйте в звуковия файл цялото интервю с Боян Симеонов в рубриката „Кутия на доброто“ в предаването „Каста дива“.


Още от

Столична библиотека на 91 години

публикувано на 24.10.19 в 07:46

Приключва сагата с къщата на Яворов

публикувано на 23.10.19 в 18:09