Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Божинов обяви какво е нужно на Левски

Валери Божинов, Живко Миланов и Мартин Райнов позират с екипите на Левски
Снимка: Георги Димитров

Валери Божинов официално бе представен като футболист на Левски. Опитният голмайстор, който се завърна на "Герена", взе фланелка с №86. На пресконференцията преди старта на сезона той обясни, че не трябват думи, а много работа. Божинов обясни също така, че заедно с другите опитни в състава - Николай Михайлов и Живко Миланов, ще се постараят добре да обяснят на чужденците какво означава Левски.

"Треньорът Дерменджиев ще определи състава за мача с Локомотив (Пловдив). Нормално е да имаш високи цели, когато си в Левски. Не трябва да има много думи, трябва работа. Трябва да направим така, че и чужденците да разберат какво е Левски. Дела трябват, а не думи. Неслучайно това го пише навсякъде, особено на "Герена", каза Валери Божинов.

Националът Мартин Райнов разкри, че се чувства отлично в Левски и е готов да направи официален дебют с екипа на сините.

"Чувствам се добре, здрав съм и съм готов да играя. Усещам добра атмосфера и се надявам да имаме успехи. Треньорът преценява кой да играе. Моето желание беше да дойда в Левски от първия момент, в който разбрах за интереса. За мен е чест да бъда тук. Причината за забавянето на трансфера не беше в мен, защото има неща, които не зависят от мен. От моя страна не е имало извиване на ръце към никого. Изненадан съм от нещата, които каза господин Вангелов, когато бе уволнен, но това е негово право. Той може да говори каквото иска, аз нямам проблем с него. Той лично ми е звънял няколко пъти, за да ми казва, че ме иска в Левски", обясни националът.

Завърналият се в Левски Живко Миланов обясни, че има голяма разлика в клуба в сравнение с предишните му престои на Герена. 

"От вчера тренирам нормално, ако треньорът прецени, ще играем. Аз имам предишни два престоя тук. Ако говоря за първия ми престой, разликата е много голяма. Тогава, ако направехме един хикс на "Герена", не можех да си стигна до колата и ако завършехме втори, беше провал за цялата година.  Не съм дошъл тук да се харесам на някого, дошъл съм да си върша работата. Левски винаги има големи цели, но трябва да бъдем реалисти. Защото сега Левски е на 10 точки от Лудогорец и е извън Купата. Затова нека първо да си свършим работата, да се опитаме хората да ги върнем. Познавам много добре тази публика, те искат ние да се раздаваме и да даваме всичко от себе си на терена. Ако го направим, нека първо направим няколко победи, да видят, че се раздаваме, да опитаме да съкратим тази дистанция", продължи 34-годишният защитник.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна