Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще се реши ли предизборно кризата с водата в Хасково?


Вече 2 години хората от Хасково не ползват вода от чешмите заради завишени количества на уран. Отпуснатите за строежа на нови съоръжения 2 млн. лв. се проверяват.

Вчера депутатът от ГЕРБ Делян Добрев обеща съдействие за решаването на проблема с питейната вода в града. Добрев увери, че новите кладенци и водопроводи трябва да бъдат пуснати в експлоатация до 3 месеца.

Хасковският кмет Добри Беливанов общува с медиите със становища, разпратени от пресцентъра му.

„Спазваме процедурите и сроковете, като всеки месец отчитаме в МРРБ напредъка по работата. Нямаме забележки от министерството. Забавянето, което се получи, е заради необходимост от провеждане на законови процедури, бавене на документи от институции, фирми, което наложи да търсим съдействие от министри, за да дадат необходимите документи, забравени с месеци по бюрата. ВиК – Хасково само разкопава улиците, без да извършва частична подмяна на компрометирани участъци от водопроводната мрежа. В същото време с редица неуредени въпроси продава на нашите съграждани скъпа и некачествена вода“, пише в становище кмета.

Шефът на ВиК – Хасково инж. Тодор Марков каза, че нямат право и възможност да ускорят процеса. Ние експлоатираме това, което ни е дадено от общината, каза той.

Според кмета изграждането на кладенците не е решение, защото и новите ще черпят вода от същото водно тяло. След 2 години чакане на чиста вода става ясно, че може би тези 2 млн. са похарчени напразно. 

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна