Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Изборът на Марта“ – за доверието и други демони

БНР Новини
Снимка: dramavarna.com

От 11 до 15 февруари Варненският драматичен театър „Стоян Бъчваров“ е на гастрол в София с някои от най-новите си представления. Днес и утре гастролът продължава със спектакъла „Изборът на Марта“ – постановка на режисьора Георги Михалков по пиесата „Фуга“ на известния съвременен каталунски драматург Жорди Галсеран.
„В пиесата по един много забавен начин става дума за особено сериозни неща. Банално е да говоря, че става дума за любов, става дума за привличане, става дума за лъжа. Но Галсеран е напипал една много болезнена точка – за това, можем ли да имаме доверие и на кого. Пиесата е действително за доверието, за печеленето на доверие във всеки момент. И пиеса за привличането, за странните избори, които те кара да правиш - особено когато изведнъж ти хрумне, че това привличане може и да е любов“.
Сценографията и костюмите са на Петър Митев, а на сцената са актьорите Симеон Лютаков, Яна Маринова, Николай Кенаров, Валентин Митев и Розалия Абгарян.
„Доколкото може да се говори за главна мъжка и женска роля, това са Яна Маринова и Симеон Лютаков, но второстепенните роли не са по никакъв начин второстепенни всъщност. Да не говорим, че са от ролите, в които актьорите имат възможност много да играят, да играят по две различни роли, да изработят по два коренно противоположни образа – и то да е заложено по автор и да не е просто оправдано, а абсолютно задължително“.

Представлението на варненската трупа може да гледате на 13 и 14 февруари в театър „Българска армия“.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна