Eмисия новини
от 09.00 часа

Премиера на „Бохеми“ в Русенската опера

Държавна опера Русе

При препълнена с публика зала в Русенската опера се състоя първата за 70-тия сезон на трупата премиера – на операта „Бохеми“ от Пучини.

Историята за любовта от пръв поглед, за чистосърдечното приятелство, за младежките пориви и мечти за пети път бе разказана на сцената на Държавна опера – Русе. В годината, в която започва 70-тият сезон, екипът обръща поглед към класическите постановки и една от тях е “Бохеми”. Първата постановка е била през 1951 г. и е имала повече от 80 представления. Във времето средно през 15-20 години лиричната драма отново е връщала образите на Мими, Рудолфо, Марсел, Колин и другите действащи лица.

Дни преди премиерата във фоайето на операта бе подредена изложба с фотографии от различните постановки през годините. Идеята е на оперния режисьор Аделаида Якимова.

В бохемската мансарда, близо до звездите, публиката се пренася в новата постановка благодарение на превъзходните превъплъщения в образите от Петър Костов, Галина Стоянова, Александър Крунев, Момчил Миланов, Георги Димитров, Елена Мишинова, Стоян Стоянджов, Стефан Пенчев и Иван Пенчев.

Чуйте в звуковия файл споделеното от диригента Сунай Муратов, режисьора Аделаида Якимова и част от солистите.

Следващият спектакъл на операта „Бохеми“ от Пучини в Русенската опера ще бъде на 20 февруари от 19 ч.


Още от

Столична библиотека на 91 години

публикувано на 24.10.19 в 07:46

Приключва сагата с къщата на Яворов

публикувано на 23.10.19 в 18:09