Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хю Джакман ще открие церемонията за наградите БРИТ с песен

Хю Джакман ще открие церемонията за наградите БРИТ с изпълнение на песен от хитовия филмов мюзикъл "Най-великият шоумен".
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Австралийският актьор Хю Джакман ще открие церемонията за наградите БРИТ с изпълнение на песен от хитовия филмов мюзикъл "Най-великият шоумен", пише в. "Дейли експрес", цитиран от БТА.


Водещите британски музикални отличия ще бъдат раздадени следващата седмица в Лондон. Според неназован вътрешен източник, цитиран от в. "Сън", изненадващият гост, който ще открие шоуто, ще бъде Хю Джакман. Актьорът ще изпълни песен от мюзикъла "Най-великият шоумен", в който изпълнява главната роля на Финиъс Барнъм.

Според източника организаторите на наградната церемония са направили всичко възможно, за да подсигурят участието на популярния Хю Джакман.


"Организаторите смятат, че откриващото шоуто изпълнение на Джакман е нещо, което задължително ще искат да видят феновете на филма. Те се надяват, че участието на актьора ще накара и по-възрастни зрители да проследят церемонията", казва източникът.
С появата на Хю Джакман организаторите освен това ще отдадат дължимото на саундтрака към филма "Най-великият шоумен", който постигна огромен успех, но не се вписва в никоя от наградните категории на БРИТ.


За сметка на това тавата донесе първа награда "Грами" на 50-годишния Хю Джакман. Актьорът не присъства на церемонията за най-престижните музикални отличия, но засне и сподели в социалните мрежи момента, в който празнува победата у дома заедно със съпругата си Дебора-Лий Фърнес.


Саундтракът към филмовия мюзикъл "Най-великият шоумен" жъне небивали успехи от излизането си на пазара през 2017 г. Освен че стана най-продаваният албум във Великобритания за 2018 г., дискът е едва вторият за 30 години, прекарал 11 последователни седмици на върха в британския чарт.


От саундтрака към филма "Най-великият шоумен" са продадени над 5,3 милиона копия по света. Тавата наскоро подобри постижение на хитовия албум "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" на легендарните "Бийтълс".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!