Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Накъде в София

ФОРУМ
36-ото Международно изложение "Ваканция и СПА Експо" ще бъде открито в 10.30 ч. в Интер Експо център. В изложението, което е под патронажа на Министерството на туризма и в партньорство с Българската асоциация по балнеология и СПА туризъм, ще участват над 380 компании. Туристически дестинации, хотели и туроператори от 25 държави ще бъдат представени на форума, когато специалисти в областта на туризма и посетители ще имат възможност да се запознаят с новостите в предлагането на водещи компании от Европа, Азия, Африка и Северна Америка. За първи път тази година се организира представяне на потенциала на специализирани центрове за балнеология и възстановяване, медицински центрове, балнео- и СПА хотели, клиники за естетични и оздравителни процедури.

НАУКА
Столичната библиотека, Катедра „Физика“ при Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ и списание „Светът на физиката“ при Съюз на физиците в България стартират лектория „Светът на физиката на живо“ с публични лекции от известни наши учени - автори на списанието. Първата лекция е посветена на „Светлината, лазерите и Нобеловата награда по физика за 2018 г.“ и ще бъде изнесена от проф. дфн Александър Драйшу - декан на Физическия факултет при СУ „Климент Охридски“. Ще последват лекции от проф. Леандър Литов - „Кратка история на Вселената - поглед от ЦЕРН“, проф. Иван Дуков - „Периодичната таблица на Менделеев: минало и настояще“ - по случай 150  г. от създаването на Периодичната таблица, проф. Бойко Рангелов - „Странни земетресения около Малдивските острови“, доц. Мариана Кънева - „Физика и живопис“ и др.

Събитието днес е от 17:00 часа в Американския център на Столична библиотека, пл. „Славейков“ 4А, а входът е свободен.

МУЗИКА
Оркестърът за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов представя от 19.30 часа в Първо студио "Големите гласове на България". Концертът е по повод 80-годишнините на странджанската певица Янка Рупкина и граовската певица Павлина Горчева и 75-годишнината на добруджанската певица Калинка Вълчева. Участие ще вземат и техните възпитаници - Маргарита Зарева, Петя Панева и Лазар Налбантов.

МУЗИКА
Концертът "P.I.F акустично" е за големи влюбени и техните деца. Бутиковият лайв за Свети Валентин започва в 20:00 часа. Бандата ще сподели с публиката си едно различно музикално преживяване извън голямата клубна сцена: камерно, но с много чиста и силна емоция. Отваряйки събитието за деца, P.I.F. искат да превърнат малкия си акустичен концерт в семейно забавление.

ТЕАТЪР
"Женитба" от Гогол можете да гледате от 19.00 часа в Театър София. "Специални поводи" от Бърнард Слейд ще поставят по същото време на голямата сцена в Младежкия театър Койна Русева и Димитър Баненкин. Тематично за днешния ден звучи и поканата на Малък градски театър "Зад канала" със спектакъла на Теди Москов и Симон Шварц "Аз обичам, ти обичаш, тя обича". Началото е в 19.00 часа.

Три са представленията в Народния театър Иван Вазов тази вечер - "Хъшове" на Александър Морфов от 19.00 часа на голямата сцена, "Козата или коя е Силвия" на Явор Гърдев - по същото време на камерната. В 19.30 часа на сцена "Апостол Карамитев" започва "Виновният" от Димитър Димов - драматизация на Юрий Дачев.

„Кралят Елен” - трaгикомична театрална приказка в три действия по Карло Гоци ще можете да гледате от 18:30 часа в Театър "Азарян". Сценична версия и постановка са дело на Анастасия Събева. 

"Съвършено розово" - представлението, което изследва темата за женското тяло като обект на желания и субект, който упражнява въздействие е с начален час 19.30 в "ДНК". Участват Виолета Витанова и Ива Свещарова.
 
В деня на влюбените от 19:00 часа ще можете да гледате българска стендъп комедия с артистите от Комеди Клуб на сцената на кино „Люмиер Лидл“. Комедиантите са подготвили най-добрите си шеги на тема любов, връзки и сексуални преживявания и ще разсмиват феновете с истории за интимните си премеждия и несгоди. Свети Валентин е романтичен празник, но защо да не е и забавен празник?
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени