Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български акценти в културния афиш на Москва

БНР Новини

Българският културен институт в Москва ще зарадва публиката със силна филмова програма през месец февруари. В киното на Третяковската галерия предстоят световните премиери на филмите „Реквием“ за диригента Емил Чакъров и „Пътуване“, посветен на 80-годишнината на Невена Коканова. Авторът и на двата проекта журналистът Георги Тошев ще пристигне за премиерите в руската столица.
Предстои и прожекция на филма-спектакъл „Дон Жуан“ в постановка на Александър Морфов в Дома на киното. Представлението на театър „Комисаржевска“, лауреат на много руски и международни отличия, е част от програмата „Авторският театър днес“ на Българския културен институт и Съюза на кинематографистите на Русия.
За вокалното изкуство на България ще се говори на предстоящото музикалното утро за деца и юноши „Да се запознаем с България. Гласовете на България“ в Руската централна детска библиотека.
С голямо нетърпение се очаква и рециталът на примата на Софийската опера Габриела Георгиева в концертната зала на музея „Чайковски и Москва“. В програмата са включени произведения на Георги Златев-Черкин, Тодор Попов, Рахманинов и Чайковски. Концертът ще отбележи Националния празник на България – 3 март.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени