Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анна Пелова обикаля света и събира историите на успели предприемачи в книга

„Моментът, в който кацаш в друга страна и понякога не знаеш къде ще спиш – от една страна е плашещо, но от друга страна е зареждащо с енергия и с живот.“

Анна Пелова пътува сама от 18-годишна възраст, когато отива да учи в Англия. Първата ѝ работа е още като тийнейджър – в сайт за запознанства. По-късно опитва да работи в офис, но се задържа само една година. След като напуска работа, започва да обикаля света и да се занимава с неща, които не я задължават да работи в офис и ѝ дават пълна свобода да избира къде, как и с кого да работи, като например да пише в блогове за криптовалути. Изградила е целия си живот – работа, приятелства, връзки – около идеята да разполага сама с времето си.

От две години пътува, за да интервюира успели предприемачи и събира вдъхновяващите им истории в книга. Остава ѝ още около година работа.

Търси хора, които са започнали от нулата, натрупали са опит, знания и в момента развиват успешен бизнес. Най-ценното, на което се учи от тях и иска някой ден да предаде и на читателите, е начинът им на мислене.

„Ако промениш начина си на мислене, със сигурност ще промениш и живота си“, смята Анна Пелова.

Приятелите ѝ са пръснати по света и всички те са пътуващи хора.

„Разстоянието със сигурност не пречи на приятелството, но за това естествено помагат технологиите, защото без тях тези приятелства нямаше да ги има.“

В момента Анна работи по концепция за малък стартъп. Повече за нея и за начинанията ѝ можете да научите от новия епизод на видеопоредицата на БНР „Дигитални номади“.


Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени