Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Специална семейна програма в НВИМ за Апостола на свободата

Националният военноисторически музей ще отбележи годишнината от обесването на Васил Левски с безплатна семейна образователна програма, посветена на революционната му дейност. Тя може да бъде посетена на 17 февруари от 10.30 и 14.00 ч.

Програмата „Васил Левски – вчера и днес“ представя не само идеите на Дякона като нов етап в националноосвободителното движение, но и как той присъства в спомените на съвременниците си.

Мариета Станева, директор на дирекция "Експозиционна и образователна дейност" в музея, обясни пред Радио София, че организаторите са предвидили атрактивен начин за запознаване на децата с делото на Апостола на свободата и неговия голям принос в национално-освободителното движение, именно изграждането на вътрешната комитетска мрежа. Те могат да научат много и за спомените на съвременниците му за него.

СнимкаПосетителите ще могат се докоснат до малкото запазени вещи на една от най-ярките личности в нашата история, които НВИМ има честта да съхранява за поколенията – косите на Левски, запазени от майка му, кръстчето, което е носил постоянно, тасчето за вода и личния му револвер, система „Гасер“, М 1870, заплащайки входна такса според утвърдения ценоразпис на музея.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени