Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима българи ще стартират в слалома на световното първенство

Алберт попов, Йоан Тодоров и Камен Златков
Снимка: БФ Ски

България ще има трима представители в слалома при мъжете на световното първенство по ски алпийски дисциплини в Оре (Швеция) в неделя. Това стана възможно, след като Йоан Тодоров преодоля успешно днешната квалификация. Той завърши 11-и с общо време от 1:36.42 минута и се присъединява към Алберт Попов и Камен Златков, които се класират директно за основното състезание заради добрите си точки по ФИС. За последно България е била с трима състезатели на слалом на световно първенство през 2011 година в Гармиш-Партенкирхен (Германия).  

Първият манш утре е от 12 ч, а вторият – от 15,30 часа българско време.

Преди това Албер Попов и Йоан Тодоров участвата и на гигантския слалом. "Първият манш беше много интересен, теренът не беше много твърд, но с няколко грешки успях да стигна до 36-ото място. Не успях да вляза в първите 30. Опитах се да взема максималното от втория манш. Стигнахме до 29-ото място, пак е напредък, слаломът е след два дена, стискайте палци”, сподели след състезанието Алберт Попов.  Най-добрият ни скиор-алпиец завърши на 29-то място в гигантския слалом на световното първенство в Оре (Швеция).


“Добър прогрес, винаги може още. Първият манш беше изключително тежък. Втория манш трасето беше по-добро, направих две малки грешки и в крайна сметка резултатът е добър за дебют на световно първенство, радостен съм”, коментира дебютантът ЙоанТодоров, който завърши 35-ти.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна