Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обявиха победителите в конкурса „Най-добър бизнес план на НПО“

Българският център за нестопанско право обяви победителите в конкурса „Най-добър бизнес план на НПО“.  Петте най-добри бизнес идеи ще си поделят награден фонд в размер на 40 000 лв. Конкурсът е част от програмата „Предприемачество за нестопански организации“, обясни  програмният директор на центъра Анна Адамова.

„Първата фондация е „Нашите недоносени деца“, те ще увеличат похвата на услугите на семейния център „Малки чудеса“. Другата организация, сдружение "Операция плюшено мече“ с идеята си да презентират и продават материали и стоки.

Следващата организация е фондация „Инициатива за социално израстване“. Идеята е развиването на серия от различни билкови арт продукти.

Четвъртата организация е WWF България.

Петата - сдружение „Бъдеще за децата“, което иска да отвори сладкарска работилница „Бисквитките“, в която младежите с интелектуални затруднения да изработват бутикови декорирани сладки и бисквити“, каза Адамова.

Паралелно с награждаването днес и утре в един от столичните търговски центрове се организира базар „Малкото е много”. Участие ще вземат 13 социални предприятия от цялата страната, които ще продават своите продукти с кауза и ще разказват историите, които стоят зад тях.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна