Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Митьо Очите остава в ареста

| обновено на 16.02.19 в 19:13
Специализираният съд гледа мярката за неотклонение на Димитър Желязков - Митьо Очите
Снимка: БГНЕС

Специализираният наказателен съд остави за постоянно в ареста Димитър Желязков, известен като Очите. До три дни адвокатът му може да обжалва и ако това се случи, следващото заседание ще бъде на 21 февруари от 10.00 часа. 

Димитър Желязков се оказа с 98 процента инвалидност от ТЕЛК. Това съобщи неговият адвокат Илиян Василев на заседанието. На думите на адвокат Василев, че Желязков не е преглеждан от лекар откакто е в България, наблюдаващият прокурор Евгения Станкова отговори:

"Завеждащата на следствения арест, където беше настанен снощи обвиняемия Желязков, ме увери, че в 23.30 е проведен медицински преглед".

Самият Желязков днес каза, че не знае в какво е обвинен и че се притеснява единствено за здравословното си състояние:

"Отидох за контролен преглед и те ме прибраха. Защо не ми пуснаха призовка, че трябва да се явя?"

Обвиненията са за ръководене на организирана престъпна група, обясни прокурор Калин Близнаков:

 "Серия от извършени палежи, разпространение на наркотици, побоища над лица, които не желаят да влязат в подчинение на групата. Има и обвинение, че общо взето е завладял целия погребален бизнес на територията на област Бургас. Обвиненията са, че в продължение на години са му отчитали "такса спокойствие" - 3 години по 150 лева на погребение".

Преди заседанието Желязков коментира:

„Обвиненията към мен са несериозни. Сега обвиняват и дъщеря ми, как може такова нещо? Тя е майка. Единственото, за което се притеснявам, е здравето ми. Отидох на лекар в Турция, там съм опериран. Имам документи, бях на преглед“.

По време на процеса адвокатът поиска Желязков да бъде прегледан от лекар, защото имал кръвоизлив и в Специализирания съд пристигна екип на Спешна помощ. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!