Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петнадесет ранени в Албания при сблъсъци между протестиращи и полиция

Петнадесет души, сред които седем полицаи, са били ранени днес при сблъсъците между протестиращи и полиция пред сградата на правителството в Тирана
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Петнадесет души, сред които седем полицаи, са били ранени днес при сблъсъците между протестиращи и полиция пред сградата на правителството в Тирана, съобщи албанското министерство на здравеопазването, цитирано от Асошиейтед прес.

Поддръжници на албанската опозиция днес успяха да пробият полицейския кордон пред сградата на правителството и се опитаха да разбият вратите на зданието, където се помещава кабинетът на премиера Еди Рама, за чиято оставка протестиращите настояват. Симпатизантите на опозицията си проправиха път към сградата, като хвърляха коктейли Молотов и сигнални ракети, а полицията използва сълзотворен газ и водни струи.

Хиляди демонстранти, настояващи за оставката на Рама и за предсрочни избори, се включиха в протестите, организирани от дясноцентристката Демократическа партия на Албания.

След петчасовия протест лидерът на демократите Лулзим Баша обяви край на митинга, като обеща, че "народният бунт ще продължи до свалянето на тази система".

Той съобщи, че нов протест може да бъде организиран в четвъртък. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени